LEDVANCE biedt de installateur 8 gemakkelijk te installeren productseries met een attractieve prijs-prestatieverhouding. Na in juli 2016 een juridisch onafhankelijke dochteronderneming van OSRAM te zijn geworden, heeft LEDVANCE nu een assortiment LED armaturen voor professioneel gebruik die zijn afgestemd op de meest gangbare toepassingen.

Het nieuwe assortiment LED armaturen voor professionele toepassingen omvat 8 productseries: Downlight, Spot, Damp Proof, Linear, High Bay, Panel, Surface Circular en Floodlight. De in totaal 60 producten zijn bedoeld als directe vervanging voor armaturen met compact fluorescentielampen of halogeenlampen en worden gekenmerkt door een lichtrendement tot 120 lumen/watt, verschillende kleurtemperaturen, een nominale levensduur van max. 50.000 uur en een zeer attractieve prijs-prestatieverhouding. LEDVANCE heeft vertrouwen in de productkwaliteit en biedt tot vijf jaar productgarantie.

De armaturen van de serie Downlight kunnen bijvoorbeeld ingezet worden ter vervanging van traditionele armaturen met compact fluorescentielampen (2 x 18 watt, 2 x 26 watt). Ze maken een energiebesparing mogelijk van maximaal 60 procent. De externe driver vergroot de montagemogelijkheden enorm. Dankzij de standaardafmetingen past de armatuur in aanwezige plafondopeningen van dezelfde modulemaat. De armaturen van de serie Spot, die ook een externe driver hebben, zijn een direct alternatief voor traditionele halogeenspots (35 watt, 50 watt, 75 watt) en realiseren een energiekostenbesparing die kan oplopen tot maar liefst 90 percent.

Met beschermingsgraad IP65 en schokbestendigheid IK08 zijn de nieuwe waterdichte armaturen van de serie Damp Proof ideaal geschikt voor industriƫle omgevingen, opslagruimten, werkplaatsen en parkeerterreinen. De elektrische aansluiting kan zonder gereedschap en zonder het risico van elektrostatische schade aan de LED modules worden uitgevoerd. Ook doorlussen is mogelijk.

De brede lichtuitstralingshoek zorgt voor een uniforme lichtverdeling. In het gunstigste geval zullen de nieuwe armaturen de energiekosten halveren.

De serie LEDVANCE Panel vervangt traditionele armaturen met fluorescentielampen van 4 x 18 watt of 4 x 14 watt. Deze Panel armaturen hebben een zeer vlakke behuizing (slechts 10,5 mm) en verspreiden een homogeen licht. De modellen met UGR (verblindingsgraad) < 19 zijn ook geschikt voor beeldschermwerkplekken. LEDVANCE biedt vijf jaar garantie op producten van de series Panel en Damp Proof.

De ronde armaturen Surface Circular met een diameter van 35 of 40 centimeter zijn geschikt voor wand- of plafondmontage. Dankzij hun beschermingsgraad IP44 is toepassing in vochtige ruimten mogelijk. Ze kunnen worden uitgerust met bewegings- of daglichtsensoren. Het uiterst uniforme licht van 3.000 of 4.000 Kelvin heeft een uitstralingshoek van 120 graden en de basisuitvoering verlaagt de elektriciteitskosten met maximaal 55 procent.

De compacte armaturen van de serie Linear zijn verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen met lengten die variƫren van 300 tot 1.500 mm. Met maximaal tien stuks achter elkaar verlichten ze zonder moeite lange ruimten. De armaturen zijn verkrijgbaar in de lichtkleuren 3.000 of 4.000 Kelvin, met of zonder schakelaar.